Ankstyvas Nėštumo Testas – Kada Daryti?

Nėštumo testas

Nėštumo testas yra būdas patikrinti, ar moteris yra nėščia. Jis gali būti atliktas namuose arba pas gydytoją. Testas nustato hormono hCG (laidininko hormono) buvimą moters urinoje, kuris pradeda didėti po apvaisinimo ir yra specifinis tik nėštumo metu.

Kada galima atlikti nėštumo testą?

Ankstyvas Nestumo testas Kada DarytiTai priklauso nuo testo jautrumo ir kiekvienos moters organizmo individualių savybių. Paprastai nėštumo testas gali būti atliktas jau po to, kai moteris praleidžia savo laikotarpį. Tačiau yra ir jautresnių testų, kurie gali nustatyti nėštumą jau po kelių dienų po apvaisinimo.

Jei moteris yra susirūpinusi dėl galimo nėštumo, rekomenduojama atlikti nėštumo testą po to, kai praleidžiama laikotarpis. Jei testas yra neigiamas, bet moteris vis dar jaučia simptomus, pavyzdžiui, pykinimą, viduriavimą ar skausmą krūtinkaulyje, rekomenduojama kreiptis į gydytoją arba atlikti testą vėliau.

Taip pat rekomenduojama atlikti nėštumo testą po neapsaugoto lytinio akto, jei moteris nevartoja kontraceptinių tablečių ar jas vartoja klaidingai.

Svarbu paminėti, kad nėštumo testas gali būti klaidingai neigiamas, jei jis atliekamas per anksti, arba klaidingai teigiamas dėl kitų priežasčių, pavyzdžiui, liga arba medicininių procedūrų. Todėl patvirtinti nėštumą gali padaryti tik gydytojas.